2021-11-05 08:44:48• hírek • Bede Emőke

Próbaüzemben a több színben játszó szökőkút - VIDEÓ

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal egy egészen látványos videót osztott meg csütörtök este közösségi oldalán, melyen az Október 25. téren található, teljesen megújult szökőkút első próbaüzemét örökítették meg.

A talajjal egy szintbe hozott, korszerű szökőkút nem csak az alulról feltörő vízsugarak miatt különleges, hanem az ehhez tartozó fényjáték okán is. A hivatal által megosztott felvételen zöld, kék, piros, sárga és lila színek váltogatják egymást, melyek láttán szinte biztosra vehetjük, hogy az alkotás a szatmári nyáresték egyik népszerű látványossága lesz majd.


Az új központ teljes korszerűsítése egyébként 2020. november 2-án vette kezdetét. Az Európai Uniós alapokból finanszírozott beruházás összértéke 13,2 millió lej, a kivitelező pedig TARR CONST és SPAKK GROUP Kft-k társulása.


„Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Szatmárnémeti új központja ma még olyan arculatú, mint amilyet a rendszerváltás előtti, kommunista vezetés megálmodott. Azoknak az időknek azonban több mint három évtizede vége, és éppen itt az ideje, hogy XXI. századi kinézetet adjunk városunk központjának, hiszen 40 éven keresztül szinte semmit nem változtattak rajta. Szeretnénk egy olyan teret kialakítani, amely minden szatmári számára vonzó, ahol kellemesen ki lehet kapcsolódni, ugyanakkor úgy néz ki, hogy arra minden itteni ember büszke. Emellett pedig felújítjuk a történelmi városközpontot is, és ha az is megvalósul, akkor Szatmárnémeti központi részéről bátran kijelenthető lesz, hogy európai, modern arculata van.” – nyilatkozta a felújítás kezdetén Kereskényi Gábor polgármester.
 


A korszerűsítés keretén belül megújul az „Újközpont”, a Batthyány (Coposu) sétány, az Közigazgatási Palota előtti szökőkút és a közvilágítás-hálózat, kerékpárút épül, valamint területrendezésre is sor kerül, amely úgy lett tervezve, hogy a tér a szabadtéri rendezvények megszervezésére a későbbiekben is alkalmas legyen, ugyanakkor ingyenes wifi is a kikapcsolódók rendelkezésére áll majd. Szintén az új központ felújításának szerves része a Szamoson átívelő gyalogos és kerékpáros híd megépítése is, amelyet szintén uniós forrásokból finanszíroz az önkormányzat. Ennek összértéke 27.096.614,16 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: